Loge De Witte Roos te Zeist.

Afbeeldingsresultaat voor het binnenbos Hoog Kanje

 

Leden van de loge ‘De Witte Roos’ komen driemaal per maand op de vrijdagavond bij elkaar in het gebouw ‘Het Binnenbos’ te Kerkebosch, Hoog Kanje 186 te Zeist.

De vrijmetselarij is eigenlijk een soort gilde, waarbinnen symbolisch wordt gewerkt. Vrijmetselaren leren zichzelf zien als een ruwe steen. Daaraan moeten zij net zo lang werken tot er een kubusvormige bouwsteen uit ontstaat, als symbool van het betere in zichzelf. Daarna moeten ze op weg om die bouwsteen samen met andere menselijke bouwstenen in te passen in het gebouw van een betere wereld. Het oude gezegde: ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’, past dus goed bij de vrijmetselarij. Dat werken aan jezelf en aan een betere wereld noemt men binnen het genootschap ‘Koninklijke Kunst’. In Loges vinden de leden de inspiratie voor hun dagelijks bestaan, maar ook wekelijks broederschap en verdieping.

Wilt u nader kennismaken met de loge ‘De Witte Roos’ , dan kunt u een mail sturen naar de secretaris van de loge: Secretaris.loge234@vrijmetselarij.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s