Nadere informatie en kosten

Onafhankelijk van enige politieke of religieuze beweging is de Vrijmetselaar zich bewust van zijn deel van de verantwoordelijkheid binnen de maatschappij.
Het streven van iedere Vrijmetselaar is permanent aan zichzelf te ‘bouwen’ om daarmee een inpasbare bouwsteen te worden in een symbolisch ideaalbeeld.

Bekende persoonlijkheden zoals Goethe, Mozart en Multatuli, zijn mede gevormd door hun vrijmetselaar zijn. Hedendaagse vrijmetselaren noemen we hier niet. Het is aan de Vrijmetselaar zelf om zich als zodanig kenbaar te maken. De vrijmetselarij als organisatie doet niet actief aan werving en de broeders lopen niet met folders van deur naar deur, maar wie naar een bibliotheek gaat treft diverse boeken aan waarin deze stroming ruimschoots wordt toegelicht.

De Kosten en de verplichtingen:

Naast een eenmalige entree bijdrage zult u wellicht ook kosten moeten maken bij een aanschaf van een donker kostuum, een wit overhemd en een witte strik. De contributie bedraagt driehonderd Euro per jaar (n.b.: een bijdrage aan een Vrijmetselaarsloge geldt h.t.l. als een equivalent aan betaalde kerkbelasting en binnen de bestaande regels mag deze bijdrage fiscaal als een gift worden beschouwd). Naast de financiële bijdrage wordt er verder een actieve houding binnen de Loge van u verwacht.

Enkele avonden per jaar kunt u niet alleen maar lekker achterover leunen en naar een Broeder luisteren, maar wordt er van u op de een of andere manier een actievere bijdrage op prijs gesteld! Hier tegenover staat een extra impuls aan de kwaliteit van het leven door verdieping van geest en niet zelden de warmte van oprechte vriendschappen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s